Kéményrendszerek

A kémények rendeltetése a tüzeléskor keletkező füstgázok elvezetése, valamint az égéshez szükséges friss levegő biztosítása. A friss levegőt szívó huzathatás a külső hideg levegő és a meleg füstgázok közötti fajsúlykülönbség révén jön létre. A kémény által a szabadba vezetendő égéstermékek a következők: széndioxid, szénmonoxid, kéndioxid, vízgőz, kátrány és pernye. A kémények a falszerkezetekben falazáskor kihagyott, vagy külön épített füstcsatornák. Keresztmetszetük kör vagy négyszög. A kürtő magasságának és keresztmetszeti méretének megállapítása a kéménybe bekötendő tüzelő szerkezetek fűtőfelületei alapján történik.
Az energiaárak folyamatos emelkedése közvetlen módon jelöli ki a lakásfűtő berendezések fejlődési irányát. A napról napra korszerűbb berendezések a bevitt energia mind nagyobb részét képesek ténylegesen a lakás fűtésére fordítani és egyre kisebb a füstgázzal a szabadba távozó hőmennyiség. A lecsökkent füstgázhőmérséklet miatt megváltoztak a kéményeket érő hatások. A megváltozott követelményeknek megfelelően kerültek kifejlesztésre a mai modern többhéjú kéményrendszerek.

A korszerű kémény észrevétlenül teszi a dolgát: biztosítja a fűtőkészülék megfelelő hatásfokát, az égéstermék szakszerű kezelését, készüléktől, adottságoktól függően az égéshez szükséges levegőt, egyúttal ellenáll a füstgázból kicsapódó nedvességnek és agresszív savaknak.

 

Hogyan válasszunk kéményt? - video

 

Rendezés: orderby
Mennyiség oldalanként:
Gyártó:
Leier
Gyártó: Leier
A Leier Smart kémény a legújabb fejlesztésű, egyedülállóan kis helyigényű kémény.
Gyártó: Leier
Nyílt égésterű készülékekhez, W3G minősítésű kéményrendszer.
Gyártó: Leier
A Leier Multikeram LAS kémény csúcsminőségű hibridkémény, W3G minősítéssel.
Gyártó: Leier
Alkalmazható: fa- és széntüzelésű központi fűtéses tüzelőberendezésekhez, cserépkályhákhoz, kandallókhoz, egyedi tüzelőberendezésekhez.
Gyártó: Leier
A legjobb választás utólagos kéményrendszer építéséhez, fal- és födémbontás nélkül.
Gyártó: Leier
Korszerű, túlnyomásos megoldás kondenzációs kazánokhoz.
Company MAXXmarketing GmbH

Termékeink

Norman Buda

Kamaraerdő
XI. kerület, Budapest
Tel: +36 30 996 2629
        +36 30 311 6406
      

Iratkozzon fel hírlevelünkre!